Wat doen wij?

Keepersacademie Gerry Oste is een academie die instaat voor een professionele begeleiding tijdens jullie opleiding als doelman. Wij staan bekend voor onze totaalopleidingen voor doelmannen. De trainingen worden gegeven door talentrijke trainers en gepassioneerde, oudere trainers met veel ervaring. Wij bieden deze totaaloplossingen wekelijks aan op verschillende locaties in Vlaanderen.

Gerry Oste

Keepertrainer

Beste sportvrienden,

Op vele websites van keeperscholen lezen we vele waarheden en … terecht! Zoals in onze hedendaagse keeperswereld steunen we ons altijd op 4 noodzakelijke pijlers: techniek, tactiek, fysiek en het mentale.

De moderne keeper is meer dan ooit de ultieme reddingsboei voor het doel. De moderne keeper heeft een complexe en curciale taak. De moderne keeper is de eerste aanvaller in de ‘omschakeling’  en tegelijk de laatste man in de zone van de waarheid. De moderne keeper moet ver uit zijn doel komen en kunnen meevoetballen en tegelijk de grote ‘patron’ zijn in de rug van de verdediging. Een moderne keeper moet ‘uitstraling’ hebben, concentratie en persoonlijkheid hebben. Allemaal terechte ‘waarden’ en te mooi voor woorden.

Daarom zijn we ook voor onszelf heel kritisch op training en willen we de lat heel hoog leggen. Enkel op die manier kan men topkeepers maken!

De meest voor de handliggende vraag is dan ook  ‘wat gaan we daaraan doen’?

We hebben een topteam dat garant staat voor wekelijkse totaaltrainingen. We hebben een harmonisch geheel van loop- en coördinatietrainingen, keeperstrainingen en mental coaching. Ik heb voor de verwezenlijking de juiste mensen gevonden; een mix van jonge, talentrijke trainers en ervaren, gepassioneerde, oudere trainers. Op die manier komen we aan een ‘totaalplaatje’ dat we niet alleen mooi verwoorden maar daadwerkelijk uitvoeren!

Gerry Oste, Keepertrainer. 

Coördinatie is een onmiskenbare schakel geworden in de oefenstof voor  keepers. De meerwaarde is onbegrensd en bij succes (succes is the best dope) groeit de motivatie bij trainers en spelers.

Marc Hoste

Marc Hoste-Noens

Coördinatietrainer

De voetbalsport is net zoals zovele andere sporttakken enorm geëvolueerd naar een zeer hoge snelheid van uitvoering. De keepers dienen de explosieve acties en alle complexe bewegingen te optimaliseren en dat kan perfect via coördinatietrainingen.

Om het medisch/technisch jargon eens te vermijden kunnen we simpel zeggen: coördinatie is een harmonisch samenspel tussen hersenen en het bewegingsapparaat. Wellicht is de belangrijkste rol van coördinatie het verbeteren van de maximale uitvoeringssnelheid. Volgens mij één van de best bewaarde geheimen in de trainingsleer!

Na vele jaren kan je als-loop- en coördinatietrainer gigantisch veel oefenstof verzamelen. Dat is mooi maar eigenlijk de eerste stap naar succes. De tweede stap is het dedecteren van de zwakke schakels (werkpunten) tijdens de trainingen en onmiddellijk aantonen waar het fout loopt. Coördinatie is een boeiende maar soms ingewikkelde materie. Er is altijd succes op lange termijn maar nooit op korte termijn. Ik ben er al jaren van overtuigd: coördinatie = the secret key for football succes!

Moderne keeperstraining, gerichte coördinatietraining en mentale coaching, zijn de drie sleutels van succes in onze keepersschool.

Het is een TOTAALTRAINING!

Marc Hoste-Noens, Loop- en coördinatietrainer.